24 Ağustos 2011 Çarşamba

Top Series Vol. 1: Bu yazın en iyi 5 şarkısı

Şimdi efendim, blogda böyle en iyi 5 hede, en süper 5 hödö, en güzel 5 fifi tarzında seriler yapacağım kafama estikçe. Onların da hepsinin başında (başlığının başında daha doğrusu) Top Series yazacak. Siftahı da, ilk defa bu yaz dinlediğim ve en beğendiğim 5 şarkıyla yapacağım.

Peki bu nereden esti? Ayıptır söylemesi 1-2 ay önce yeni telefon aldım, böyle radyosu falan da var. Hepsiburada.com sağolsun, kıytırık bi hafıza kartını 1 ayda yollayamadığı için uzunca süre radyo dinledim. Tabi haliyle de bu yazın pop müziğine az buçuk aşina oldum.

Başlayalım.



5. Ajda Pekkan - Yakar Geçerim
Cıstak cıstak ekolüne mensup gibi gözüktüğü doğru. Ama dinleyince fabrikasyon disko şarkıları gibi olmadığını anlıyorsunuz. Uzun süre sonra Ajda Pekkan'ın söylediği bir yeni şarkıyı dinleyebildim ve beğenebildim, bu da ayrı bir başarısı. Ancak yeniden dinlenebilitesi düşük. Üçüncüde falan sıkmaya başlayabilir, zaten 5. sırada olmasının tek sebebi de o.



4. Tuğba Özerk - İlan
Bu şarkıysa cıstak cıstak ekolüne mensup gibi değil, direk mensup. Ancak Tuğba Özerk'in cute sesi, vasat üstü sözleri ve simetrik melodisi sebebiyle beğendim. Sırıtan tek şey klibi ve halihazırda gayet güzel bir hatun olan Özerk'in saçlarını sarıya boyatması! Mis gibi güzelliğini niye bozarsın, nasıl öyle kötü bi makyaja izin verirsin te Allah'ım ya...



3. Nev - Ben Yokum
Efendim gayet alaturka ruha sahip orjinal bir insan Nev. İyi bir müzisyen bi kere, iyi bir virtüöz ve "popüler kültüre meze olmayan" cinsten bir ünlü. Yaptığı her işte de bu yüzden orjinallik var, bu şarkısı da arşivlenebilir nitelikte olmuş



2. Grup 84 - Hayır Olamaz
Dikkat dikkat! 84 şarkısı dinlediğinizi öyle her yerde söylemeyin, liseli, ergen ya da bunalım damgası yemeniz çok olası! Yıllar önce ilk çıkardıkları şarkı resmen patlamıştı ancak böyle hafif damar, arabesk rock koktuğu için kısa sürede damgayı yediler. Benim de 84 dediğim anda "böğğ, liseli müziği yapıyolar" falan diyen arkadaşlarım var sağolsun. Uyarayım dedim :) Bu adamların yaptığı her albümde en az 1 tane arşivlik şarkı oluyor. Bu da öyle, tekrar tekrar dinlenebilir. Sıkmıyor. (Hatta rutin bir hayatınız varsa ve kapitalist sistemin ucundan kıyısından kölesi olmaya başlamışsanız her dinlediğinizde "dağılın lan" dediği yerde siz de içinizden söylüyorsunuz, hop, o kolpa isyan dürtüsü de karşılanmış oluyor, hoş oluyor :)



1. Grup 84 - Söyle
Bu albümde arşivlik şarkı 1 değil 2 :) Üzerinde çok konuşulası değil, süper olmuş çok beğendim.

Not: Efendim, ufaktan hayran olduğum Sıla'nın Kafa şarkısı da çok güzel ancak tekrar dinlenebilitesi çok düşük olduğu için listeye giremedi. Ama adını zikretmezsem olmazdı.

2 yorum:

bi diyeceğin varsa, buyur burdan yak