29 Aralık 2011 Perşembe

Yılsonu

Yıl bitmeden bloguma bi yazı daha koymak istedim. Blog işi de hayatımda heves edip başladığım diğer tüm şeyler gibi ilerliyor. (Gitar çalmayı öğrenmek, çizim dersi almak ve karikatür çizmek, spor salonuna gitmek, belli bir liste dahilinde düzenli okuyarak kitap bitirmek gibi çeşitli aktiviteler)

Efendim, devirdaim şöyle: Bir şeye başlamaya çok heves ediyorum, ama hep erteliyorum. Uzunca bir zaman o istediğim şeyi ve içimde ona dair duyduğum heyecanı sündürdükten sonra başlıyorum. İlk zamanlar çok güzel, zevkli ve hızlı gidiyor. Daha sonra yavaşlıyorum. Disiplin kayboluyor ve iyice savsaklıyorum. Sonra hepten bitiyor. Ben de yıllar sonra "ah x şeklinde hareket edeydim şimdi elimde y olurdu/şimdi y seviyesinde olurdum" gibisinden hayıflanıyorum.



Mütemadiyen aklıma birşeyler geliyor, o şey hakkında düşünürken kendimi "bloga yazsam mı bunu" diye sorarken buluyorum. Daha sonra ya bilgisayar başına geçtiğimde bilimum zaman öldürücülerle (sosyal medya, oyun, mmo vs) kafamı meşgul ederken unutuyorum, veyahut "ya bloga girecek yoğunlukta/yeterlilikte yazacak şey yok bununla ilgili" cümlesiyle kendimi kandırıyorum. (Mübarek sanki doktora tezinin son aşamasında, akademik referans verecek)

Bu paragraftan itibaren yazıyı nasıl devam ettireyim diye çok düşündüm :) Sonra kendimi saçma sapan şeyler yazmak için zorlarken (kasarken) buldum. Bunu yaparsam eğer yazı amacından sapmış olacak o yüzden burada kesiyorum. Keep tuned :)


Mahmurluğu üzerinden atma yazısı olsun.

1 yorum:

  1. hocam peki homer simpson bir anti-kahraman midir? gunlerdir bu konu uzerinde dusunuyorum tikandim kaldim...

    YanıtlaSil

bi diyeceğin varsa, buyur burdan yak